Label 100% Onderhouden omarmd door occasionportals

Laatste update 11 september 2017 Leestijd: 2 min

Autoscout24 sluit als tweede occasionportal aan op het label 100% Onderhouden. Dit label garandeert de onderhoudshistorie van een occasion.

De onafhankelijke stichting 100% Onderhouden is opgericht om goed onderhoud te bevorderen. Inmiddels heeft de stichting een eigen weblabel ontwikkeld dat consumenten meer duidelijkheid geeft over de onderhoudshistorie van een auto. Met dit label krijgt de consument daarover een gecontroleerd oordeel onder toezicht van een onafhankelijke stichting, vergelijkbaar met de opzet van Nationale Autopas. Sinds deze maand is het label prominent zichtbaar op occasionportaal Autoscout24. En al eerder besloot Autokopen.nl het nieuwe weblabel te tonen op de site. 

Veel waard

Consumenten hechten bij de aankoop van een auto veel waarde aan de onderhoudshistorie van een auto. Dat blijkt uit een onderzoek van begin 2017 waarin de stichting 100% Onderhouden aan 2900 automobilisten vroeg hoe zij omgaan met de aankoop van een occasion. Zekerheden zoals de BOVAG Garantie blijken heel belangrijk voor autokopers. En voor een auto mét onderhoudshistorie willen ze gemiddeld zelfs bijna € 1000,- meer betalen dan voor een auto zonder een afgestempeld boekje, zo wijst het onderzoek uit. Anton Pluim, directeur van de stichting: “Ik vind het opmerkelijk dat met de onderhoudsinformatie in de branche nog relatief weinig gedaan wordt. Een gemiste kans wat mij betreft, omdat de consument hier juist veel waarde aan hecht en nota bene bereid is daar extra voor te betalen.”

Autobedrijven die interesse hebben in het label 100% Onderhouden kunnen terecht op de website www.100procentonderhouden.nl/voor-autobedrijven.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring