Kans om mee te werken aan onderzoek over alternatieven voor autobezit

Laatste update 11 september 2017 Leestijd: 2 min

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en shareNL gaan onderzoek doen naar autogebruik als alternatief voor autobezit, waaronder autohuur. Hoe zien en ervaren consumenten deze alternatieve opties? Er is ruimte voor twee autoverhuurbedrijven om mee te doen aan dit onderzoek.

shareNL is de coördinator van de Green Deal Autodelen, die ook BOVAG heeft ondertekend.

Toekomst van autogebruik

Het lijkt erop dat autobezit in de toekomst gaat afnemen, zowel door veranderende interesses van consumenten en door beleidsmatige maatregelen. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat consumenten wel interesse hebben in autodelen, maar dat ze er in de praktijk weinig gebruik van maken.

De UvA en shareNL gaan onderzoeken hoe ander manieren van autogebruik wordt ervaren door verschillende doelgroepen, zoals autohuurders, autodelers en niet-autodelers. Verschillen de doelgroepen van van elkaar? En hoe beleven zij het gezegde ‘don't be gentle, it's a rental’ bij de verschillende vormen van autogebruik?

Het doel van het onderzoek is om meer inzicht te krijgen in hoe consumenten de verschillende vormen van autogebruik zien en ervaren, met als uiteindelijk doel om in de toekomst deelauto’s aantrekkelijker, laagdrempeliger en bekender voor consumenten te maken.

Wie kan er meedoen?

Er is ruimte voor twee verhuurbedrijven om deel te nemen aan het onderzoek. Daarnaast doen onder andere Greenwheels, SnappCar, MyWheels en een private lease-partij mee.

Wat is er nodig?

De enquête wordt de UvA en shareNL samen uitgezet onder uw bestaande klanten. De inzichten van dit onderzoek worden gebruikt om verschillende casussen voor te leggen aan potentiële klanten. Dit onderzoek zal lopen in september en oktober.

Meedoen?

Meld u dan vóór 15 september door een mailtje te sturen naar Ananda Groag van shareNL

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring