BOVAG tekent Green Deal Autodelen en zet autohuur op de kaart

Laatste update 03 april 2018 Leestijd: 2 min

BOVAG tekende gister samen met 29 andere partijen, waaronder de Rijksoverheid, de Green Deal Autodelen. Doel is om het aantal deelauto’s in Nederland snel uit te breiden naar 100.000 totaal, en dat biedt BOVAG verhuurbedrijven de kans om aan te haken bij de snel groeiende autodeel-trend.

“BOVAG tekent graag mee in de Green Deal Autodelen omdat we geloven dat mensen behoefte hebben aan meer mobiliteit op maat. En wie kan die flexibiliteit beter bieden dan onze 500 verhuur- en deelautoleden? ”, zegt Wim Slagter, voorzitter BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven. “Wij zien de huurauto als de ultieme deelauto. Nu al wordt-ie op jaarbasis al door 64 mensen gedeeld. We werken eraan om samen met onze leden de huurauto nog beter toegankelijk te maken. Het tekenen van de Green Deal betekent dat we de huurauto ook bij de overheid meer zichtbaar maken als deelauto. Wat mij betreft gaan we onze huurauto’s letterlijk en figuurlijk niet langer achter maar vóór het hek zetten.”

Slagter ziet volop mogelijkheden: “Dat gaan we doen door te werken aan een betere online toegang en handigere boekings- en betalingsmogelijkheden. Ook werken we aan nieuwe verzekeringsoplossingen die hier op aansluiten. Daarnaast is het van belang dat we de auto’s zo dicht mogelijk bij mensen plaatsen en ook buiten kantoortijden beschikbaar maken. BOVAG kan de verhuurbedrijven onder meer helpen met de kennis en de contacten die hiervoor nodig zijn. Een goed voorbeeld daarvan is onze deelname aan de Hopper-campagne van de Stichting Natuur & Milieu waarbij we het fenomeen huurauto ontsluiten voor nieuwe doelgroepen.”

Ook uw huurauto’s zichtbaar maken op het Hopper-platform?

> Klik hier

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring