Nieuwe brandstofetiketten voor WLTP-auto’s

Laatste update 24 oktober 2017 Leestijd: 2 min

Nu de NEDC-meetmethode voor brandstofverbruik en CO2-uitstoot van nieuwe auto’s is vervangen door de WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure), moet ook het brandstofverbruiksetiket dat dealers bij auto's plaatsen aangepast worden. RDC heeft daar een handige tool voor ontwikkeld.

Met ingang van 1 september 2017 is deze WLTP verplicht voor nieuwe modellen die vanaf die datum op de markt komen. Dit alles heeft gevolgen voor het brandstofverbruiksetiket bij nieuwe modellen in de showroom.
Dealers zijn verplicht het energielabel te tonen bij het te koop aanbieden van nieuwe auto’s. Eerder kwamen deze gegevens voor het brandstofetiket uit de typegoedkeuring. Met ingang van de WLTP is deze informatie voortaan te vinden in het CvO (Certificaat van Oorsprong). RDC heeft in samenwerking met RAI en BOVAG een applicatie ontwikkeld waarmee u met behulp van het CvO het brandstofverbruiksetiket van een WLTP-auto kunt samenstellen. En dat is snel aan de orde want de eerste WLTP-auto’s worden de komende maanden verwacht. Voor bestaande modellen met een op de NEDC-gebaseerde typegoedkeuring geldt dat deze nog niet opnieuw hoeven worden getest.
 

Hoe werkt het?

U vult eenvoudig op basis van het CvO via de RDC-applicatie de gegevens in en het systeem voegt alles samen tot één PDF-bestand dat u kunt afdrukken en in uw showroom kunt gebruiken. Alle gebruikers van het huidige brandstofetiketteringssysteem krijgen deze WLTP-oplossing vanaf 20 oktober kosteloos in hun RDC-dienstenmenu. Bijna alle merken zitten in dit systeem.
Wilt u meer weten: https://www.rdc.nl/producten/brandstofetikettering/
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring