Week van de werkstress: voorkom wakker liggen van het werk

Laatste update 10 november 2017 Leestijd: 3 min

In het hele land organiseren bedrijven tijdens de Week van de werkstress activiteiten om overbelasting op het werk aan te pakken en plezier in het werk te vergroten. Zet u werkplezier ook op de agenda in het bedrijf? De Week van de werkstress is dit jaar van 13 tot 16 november en is een initiatief van de overheid.

ArboNed, Hofleverancier van BOVAG, doet dat ook en focust tijdens deze week op de stress die ondernemers en werkgevers kunnen ervaren. Zo is er deze week een gratis advieslijn (030 299 60 60) opengesteld waar ondernemers elke werkdag tussen 9.00 en 17.30 uur terecht kunnen met zorgen en vragen. Een bedrijfsmaatschappelijk werker zal met u meedenken. Daarnaast is er een training Omgaan met verzuim door stress waarin leidinggevenden leren stress bij medewerkers te herkennen en begrijpen en ze ontvangen handvatten om beter om te gaan met werkdruk en verzuim door stress. ArboNed stelt ook een toolkit beschikbaar die leidinggevenden en ondernemers kunnen gebruiken.

Beroepsziekte nummer 1

Werkstress en werkplezier zijn belangrijke thema's. Uit onderzoek blijkt namelijk dat stress op het werk beroepsziekte nummer 1 is, niet alleen bij werkgevers maar ook bij personeel. Ga dus het gesprek aan om burn-outs te voorkomen en het plezier op de werkvloer te vergroten. Dat kan tijdens de officiële gelegenheden (denk aan eindejaarsgesprekken of al eerder in het jaar) maar natuurlijk ook tijdens informele momenten met een kop koffie of een broodje.

99 oplossingen

Tijdens de editie van de Week van de werkstress in 2016 is er een lijst met 99 oplossingen opgesteld die kunnen bijdragen aan het verminderen van werkstress door bijvoorbeeld hoge werkdruk en het verhogen van werkplezier. Maakt u al gebruik van de lijst?

Werkplezier

Kijk ook eens op www.mensmobiel.nl/werk-plezier en test hoeveel werkplezier er is in uw bedrijf. Er is ook een test voor medewerkers. Zij kunnen kijken hoe blij zij (nog) zijn met hun werk. Want als je niet zoveel plezier hebt in je werk, ligt werkstress op de loer. Meer informatie over de Week van de werkstress 2017 vindt u hier.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring