Vraag om de gratis accubak van EPAC

Laatste update 02 november 2017 Leestijd: 2 min

Stichting EPAC zamelt afgedankte fietsaccu’s van e-bikes in, zodat deze op verantwoorde wijze kunnen worden gerecycled en grondstoffen worden teruggewonnen. Daarvoor zijn er speciale inzamelmiddelen beschikbaar, die u kosteloos kunt bestellen. Heeft u nog geen inzamelton? Vraag deze dan aan. Dat kan bij Stibat Services, dat het werk voor EPAC uitvoert.

Accu’s van elektrische fietsen bevatten kunnen naast waardevolle grondstoffen ook milieuschadelijke materialen bevatten. Daarom zijn fabrikanten en importeurs verplicht om iedere accu die zij op de markt brengen, ook weer in te nemen. Dat doen ze via Stichting EPAC.

Accu's inleveren

BOVAG is namens zijn fietsleden betrokken bij Stichting EPAC, legt milieuspecialist Jan Bessembinders uit. “E-bikes zijn razend populair, maar tegelijkertijd weten we dat de fietsaccu’s – net als auto-accu’s - niet het eeuwige leven hebben. Vroeg of laat komt de consument dus bij u langs met de vraag: ‘Kan ik bij u mijn accu inleveren?’ Stichting EPAC helpt de fietsondernemers een handje door gratis inzamelmiddelen te verstrekken.”

Extra klantcontact

Het mes snijdt volgens Bessembinders aan twee kanten. Stichting EPAC maakt gebruik van het netwerk van fietsretailers om de accu’s in te zamelen. En leden van BOVAG profiteren van een extra klantcontact. Wie nog geen inzameltonheeft, doet er dus goed aan om er gratis eentje aan te vragen Stibat Service. Bel of mail hiervoor met Stibat via (079) 363 20 90 of inzamelmiddelen@stibat.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring