UPDATE: AutoScout24 haalt PrijsCheck van de site

Laatste update 24 november 2017 Leestijd: 2 min

BOVAG heeft de afgelopen dagen veel klachten binnengekregen over AutoScout24; over de verplichte winkelnering op Autotrader en met name over de nieuwe ‘PrijsCheck’. UPDATE: na gesprekken met BOVAG heeft AutoScout24 de prijstool van de site gehaald en aangegeven graag hierover met BOVAG en anderen in gesprek te gaan.

Wat een aantal BOVAG-autobedrijven dwars zit is ten eerste dat bij het samengaan van Autotrader en AutoScout24 ondernemers verplicht werden om een abonnement af te nemen bij beide partijen. Dit resulteerde in een forse verhoging van de abonnementskosten.

Ten tweede is er de nodige onvrede over de recent geïntroduceerde PrijsCheck. Deze tool voorziet geadverteerde auto’s van een label uiteenlopend van “duur” tot “topaanbod”. De auto’s worden volgens AutoSccout24 gecontroleerd op 72 punten en krijgen op basis van een algoritme een label. Volgens BOVAG-leden is onvoldoende duidelijk hoe AutoScout24 bepaalt welk label een auto krijgt. Van de 72 punten zijn er maar er 8 transparant. Ondernemers kunnen zich bovendien niet altijd vinden in de uitkomsten van PrijsCheck.

Vandaar dat BOVAG contact heeft gezocht met AutoScout24. BOVAG heeft er bij AutoScout24 op aangedrongen om de tool tijdelijk uit de lucht te halen en het gesprek aan te gaan met de ontevreden autobedrijven. Op zeer korte termijn vindt er sowieso een gesprek plaats tussen BOVAG en Autoscout24 over de vraag of de nieuwe tool niet marktverstorend werkt.

Kort na publicatie van bovenstaand bericht heeft AutoScout24 aan BOVAG gemeld de prijstool offline te halen en graag met BOVAG en anderen in gesprek te gaan.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring