Vanaf 1 januari 2018 definitief verbod nieuwe Euro2- en Euro3-scooters

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Zoals onlangs reeds de ronde deed, heeft staatssecretaris Dijksma van I&M de Tweede Kamer nu officieel geïnformeerd over haar besluit om geen Green Deal te sluiten die het mogelijk had moeten maken om na 1 januari 2018 de huidige voorraden van Euro2- en Euro3-viertaktscooters nog te mogen verkopen als nieuw.

Met de nieuwe Euro4-emissienorm op komst per 1 januari 2018, waren BOVAG en RAI Vereniging lange tijd in gesprek met het ministerie over de Green Deal. Daarin zou worden afgesproken dat vanaf 1 juli dit jaar geen tweetakt brom- en snorfietsen zouden worden verkocht en dat de voorraad viertakt-modellen die aan Euro2 en Euro3 voldoen, ook na 1 januari nog als nieuw verkocht mogen worden. De staatssecretaris heeft dit scenario nu toch afgewezen, hoewel vele andere Europese landen wel zo’n restantregeling kennen. De viertaktscooters met Euro2 en Euro3 mogen vanaf 1 januari 2018 dus alleen nog maar als tweedehands worden aangeboden. BOVAG zag de afwijzing van de Green Deal al aankomen en heeft daarom leden in april al geïnformeerd. Desondanks is BOVAG teleurgesteld in het besluit van Dijksma en ziet het als een gemiste kans.  

Advies

Net zoals in het bericht van 20 april 2017 op het ledenportaal adviseert BOVAG zijn leden voorzichtig te zijn met bestellingen voor brom- en snorfietsen die niet voldoen aan Euro4 en in het voorraadbeheer zo goed mogelijk te anticiperen op de wijzigingen die per 1 januari van kracht zijn. Heeft u vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of op (030) 65 95 300.

Lees de complete brief van staatssecretaris Dijksma >>

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring