Seizoensfuncties: doe mee aan het inventarisatie-onderzoek

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Maakt u (structureel) gebruik van seizoenskrachten om seizoensgerelateerde pieken in het werkaanbod op te vangen? Meld u dan nu aan om mee te doen aan dit onderzoek.

Bij het sluiten van de cao voor het Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf hebben de cao-partijen afgesproken om een onderzoek te gaan doen naar seizoensfuncties in de branche. Dit zijn functies waarin de werkzaamheden als gevolg van klimatologische of natuurlijke omstandigheden seizoensgebonden zijn.

Inventarisatie seizoensfuncties

Doel van het onderzoek is om de seizoensfuncties te inventariseren en, als dat wenselijk is voor werkgevers en werknemers, de zogenaamde tussenpoos tussen tijdelijke contracten voor deze specifieke functies te verkorten van zes naar drie maanden. Afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek wordt de cao daarop tussentijds aangepast.  

Interview door Innovam

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Innovam en per deelbranche zullen drie ondernemers (en eventueel daar werkzame seizoenskrachten) geïnterviewd worden. Het onderzoek richt zich op de volgende vier branches binnen BOVAG:
 
  • Gemotoriseerde Tweewielers
  • Fietsbedrijven
  • Caravan- en Camperbedrijven
  • Personenautobedrijven (Autodealers en Onafhankelijke Autobedrijven)

Meedoen

Wilt u meedoen aan het onderzoek, stuur dan een e-mail met uw contactgegevens naar werkgeverszaken@bovag.nl.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring