Rijscholen positief over resultaten in tweede halfjaar 2016

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Rijscholen zijn in het tweede halfjaar van 2016, net als in het eerste halfjaar, positief over de ontwikkeling van de resultaten. De winstgevendheid is bij meer dan een derde van de bedrijven toegenomen. Ook rapporteren de bedrijven een toename van vacatures en medewerkers.

Dit blijkt uit de conjunctuurpeiling van BOVAG over het tweede halfjaar van 2016. Daaraan hebben 1.152 bedrijven deelgenomen, waaronder 102 rijscholen. 

Winstgevendheid

De totale omzet is in het tweede halfjaar van 2016 bij 40% van de rijscholen toegenomen ten opzichte van het tweede halfjaar in 2015. De ontwikkeling van de winstgevendheid laat een vergelijkbaar beeld zien. Zo zag 36% een toename van de winst in het tweede halfjaar van 2016. 

Toename vacatures en medewerkers

De positieve ontwikkeling van de resultaten is te onderbouwen met de examencijfers van het CBR. Uit de cijfers blijkt dat het totaal aantal eerste examens in de tweede helft van 2016 met 7,1% is toegenomen ten opzichte van een jaar geleden. Het aantal eerste examens in categorie B nam met 6,0% toe. Net als in het eerste halfjaar van 2016 is het aantal vacatures en medewerkers toegenomen. Bij 40% van de rijscholen nam het aantal vacatures toe en bij 37% het aantal medewerkers. 

Voorzichtig

Met betrekking tot verwachtingen voor de eerste helft van 2017 zijn de rijscholen nog voorzichtig. Zo verwacht 26% een omzetgroei ten opzichte van de eerste helft van 2016 en verwacht 19% een afname van de omzet. Tevens verwacht 27% een toename van de winst en 19% een afname. Het ondernemersvertrouwen, dat de verwachtingen ten aanzien van de prestaties in de komende zes maanden meet, is gedaald van +26 naar +13.

Download de volledige rapportage onderaan deze pagina (exclusief voor BOVAG-leden). 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring