RDW versoepelt regels rond Erkenning Bedrijfsvoorraad

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Het tenaamstellen van voertuigen mag voortaan ook als de Erkenning Bedrijfsvoorraad tijdelijk is ingetrokken. De RDW voert de versoepeling op deze en een aantal andere regels voor autobedrijven in na een uitvoerige lobby van BOVAG.

Per 1 april versoepelt de RDW de regels rond de Erkenning Bedrijfsvoorraad. Vanaf dat moment is het toegestaan om auto’s op kenteken te zetten, óók als de Erkenning Bedrijfsvoorraad tijdelijk is ingetrokken. Daarnaast is het vanaf die datum ook toegestaan om reparaties en restauraties uit te voeren aan auto’s die voor verkoop bestemd zijn en die in de bedrijfsvoorraad staan. Op dit moment moeten deze auto’s nog geschorst worden.

Onnodig ingewikkeld

“Dit is goed nieuws voor onze leden”, zegt José Burgemeester, relatiemanager RDW bij BOVAG. “Wij hebben veel tijd gestopt in de lobby voor soepeler regels in de zogenaamde Toezicht Beleidsbrief (TBB) van de RDW en de Informatiemap voor de Voertuigbranche. Onze insteek is dat autobedrijven vaak te veel administratieve handelingen moeten doen, die hun werk onnodig vertragen en ingewikkeld maken. Dat een sanctie voor een onregelmatigheid in de voorraad bijvoorbeeld ook wordt gevoeld in de tenaamstelling, wordt door ondernemers als zeer onrechtvaardig ervaren. Bovendien draagt de sanctie niet bij aan het zuiver houden van het register. Wij streven daarom vereenvoudiging na en een soepelere handhaving. Op dit punt is dat dus gelukt. Daar zijn wij heel tevreden over.”

BOVAG is momenteel ook betrokken bij een brede evaluatie van de erkenningen van de RDW, een project dat luistert naar de naam ‘Modernisering Erkenningen en Toezicht’ (MERK). Daarbij komen alle erkenningen aan bod. José Burgemeester pleit in dit project eveneens voor vereenvoudiging van de regels en het toezicht erop.

Meld uw ervaringen

Heeft u zaken waar u tegenaan loopt bij de RDW? Laat het BOVAG weten. Het is belangrijke input voor de gesprekken die BOVAG met de RDW voert. José Burgemeester is bereikbaar op joseburgemeester@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring