Overheid pakt malafide bedrijven aan

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 3 min

Zowel Rotterdam als de regio Tilburg haalden afgelopen week het nieuws met de aanpak van malafide bedrijven in de mobiliteitssector. BOVAG is gesprekspartner van beide gemeenten en werkt nauw samen met gemeente en politie om de sector te zuiveren van rotte appels.

Tilburg

In Tilburg draaien de gesprekken vooral om de aanpak van malafide verhuurbedrijven. "In Tilburg is een veel groter aantal verhuurbedrijven actief dan je in deze stad zou mogen verwachten, maar liefst 54", zegt voorzitter Wim Slagter van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven. "Uit eerder onderzoek is gebleken dat een aantal van die verhuurbedrijven bewust lijkt te zijn opgezet om bijvoorbeeld drugstransport anoniem mogelijk te maken. De gemeente Tilburg wil verhuurbedrijven vergunningplichtig maken om te kunnen controleren wat er in de branche gebeurt en om malafide bedrijven het ondernemen in Tilburg onmogelijk te maken." BOVAG zit met de gemeente aan tafel om het verkrijgen van een vergunning voor zijn leden zo eenvoudig mogelijk te maken. Slagter: "In de berichtgeving van afgelopen week lijkt het net alsof heel verhurend Tilburg crimineel is, maar die beeldvorming is overtrokken. Bij 7 van de 54 Tilburgse bedrijven zijn misstanden aangetoond en het is natuurlijk van belang dat daartegen wordt opgetreden. Voor de gehele Zeeuwse en West-Brabantse regio geldt dat er 43 bedrijven zijn bezocht, waarvan 13 in Tilburg. In 5 gevallen zijn bedrijven aangepakt. BOVAG staat voor eerlijke, gezonde handel en voor ondermijnende activiteiten is in onze branche geen plaats. Tegelijkertijd zitten wij met de gemeente Tilburg aan tafel om ervoor te zorgen dat de goeden niet te lijden hebben onder de kwaaien."

Rotterdam

De Spaanse Polder, een industrieterrein tussen Rotterdam en Schiedam, wil de gemeente Rotterdam ontdoen van bedrijven die zich bezig houden met malafide handel. Rotterdam richt zich op verhuurbedrijven in het bijzonder en mobiliteitsbedrijven in het algemeen. Ook met Rotterdam is BOVAG in gesprek. "De gemeente stelt dat zij dit bedrijfsterrein in de afgelopen jaren niet alle aandacht heeft gegeven die het verdient en dat wil zij nu herstellen", zegt specialist Milieu- en Veiligheid Jan Bessembinders van BOVAG. "De gemeente heeft om te beginnen alle bedrijven in het gebied in kaart gebracht en heeft BOVAG uitgenodigd om mee te denken namens onze leden in het gebied. We bekijken momenteel samen wat onze rol zou kunnen zijn in het weer gezond maken van Spaanse Polder." Rotterdam zet voor wat betreft de aanpak in Spaanse Polder nadrukkelijk in op samenwerking met alle belanghebbenden, zoals de BOVAG, maar ook de RDW. "Goede zaak, want dit soort problemen los je niet in je eentje op", zegt Bessembinders. "Nadat we de problemen in Spaanse Polder scherp hebben, gaan we samen bepalen wat de vervolgstappen zouden kunnen zijn – ieder vanuit zijn eigen rol en mogelijkheden."

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring