Fietsbedrijven positiever over resultaten in tweede halfjaar 2016

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Fietsbedrijven zijn in het tweede halfjaar van 2016 positiever over de ontwikkeling van de resultaten dan het jaar ervoor. Ook het ondernemersvertrouwen is toegenomen. Dit blijkt uit de conjunctuurpeiling van BOVAG over het tweede halfjaar van 2016.

Daaraan hebben 1.152 bedrijven deelgenomen, waaronder 150 fietsbedrijven. 

Winstgevendheid
38% van de fietsbedrijven gaf aan dat in de tweede helft van 2016 de totale omzet was toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Daartegenover zag 31% van de fietsbedrijven de totale omzet afnemen. De ontwikkeling van de winstgevendheid laat een vergelijkbaar beeld zien. 34% van de bedrijven zag de winstgevendheid afnemen en 27% zag het toenemen. Fietsbedrijven zijn het meest positief over de ontwikkeling van de omzet aftersales. Zo rapporteerde 42% een toename van de omzet aftersales en slechts 14% rapporteerde een afname. 

Verwachting
Voor het eerste halfjaar van 2017 verwachten de fietsbedrijven een vergelijkbaar resultaat als in de eerste helft van 2016. Zo verwacht 19% van de bedrijven dat de omzet zal toenemen en verwacht 13% een afname. De overige 67% verwacht een vergelijkbare omzet. De winstgevendheid zal naar verwachting bij 61% van de bedrijven hetzelfde zijn. Het ondernemersvertrouwen is wel toegenomen ten opzichte van een halfjaar geleden en is positief (+7). 

Download de volledige rapportage onderaan deze pagina (exclusief voor BOVAG-leden). 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring