Download: definitief rapport ‘versterking fietsenretail Nederland’

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Hoe ziet de fietsbranche er in 2020 uit en wat moet de retail doen om dan nog geld te verdienen? Om antwoord op te geven op deze vraag heeft BOVAG adviesbureau Ronald Berger ingeschakeld. De eerste onderzoeksresultaten zijn op het fietscongres in februari gepresenteerd. Het volledige rapport is nu ook te downloaden op het ledenportaal.

Het congres in februari 2017 was die ‘met die pittige boodschap’. De afgelopen twee jaarcongressen heeft BOVAG de consument en de keten al in kaart gebracht. Daaruit werd duidelijk dat de situatie in de branche niet houdbaar is. “Het water staat bij veel ondernemers aan de lippen. Ze zitten klem in een ‘sandwich’, tussen de veeleisende consument en de ‘machtige’ fabrikant. Beslist geen ideale situatie.” Aldus branchemanager Niels Hansen.
 
Aan BOVAG dus de schone taak om aan de slag te gaan met het vraagstuk: hoe krijgen fietsretailers weer grip op hun eigen toekomst? Hansen: “We hebben hulp ingeschakeld van specialistisch adviesbureau Roland Berger. Zij hebben wereldwijde kennis en ervaring op het gebied van retail, distributiemodellen en ketens. Daarbij hebben we ook samengewerkt met mensen die hier nog meer verstand van hebben, namelijk fietsondernemers zelf.”
 
Exclusief voor BOVAG-leden

Het adviesbureau heeft de resultaten al gepresenteerd aan de BOVAG-ondernemers die aanwezig waren tijdens het jaarcongres van BOVAG Fietsbedrijven op maandag 6 februari. Wilt u de resultaten nog eens nalezen? Of heeft u het congres gemist? Dan kunt u (na in te loggen met uw lidmaatschapsnummer en wachtwoord) de rapportage onderaan de pagina downloaden. Het onderzoeksrapport is alleen beschikbaar voor leden van de afdeling BOVAG Fietsbedrijven.
 
> Lees een online verslag terug van het congres van BOVAG Fietsbedrijven
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring