Btw terugvragen? Zorg voor het juiste bewijs

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De Belastingdienst heeft vorig jaar meer duidelijkheid gegeven over het toepassen van het verlaagde btw-tarief voor fietsreparaties. Veel ondernemers dienen nu een suppletieaangifte in om de in hun ogen teveel betaalde btw terug te vragen. Als u ook zo'n aangifte indient, let dan op dat de aangifte goed is onderbouwd.

Het verlaagde btw-tarief van 6% mag worden toegepast op het arbeidsloon bij reparatie en aanverwante werkzaamheden. Lees hier meer over in het nieuwsbericht en infoblad 'verlaagd btw-tafief voor fietsherstel' op het ledenportaal.

Suppletieaangifte indienen

Als u een suppletieaangifte wilt indienen om btw terug te vragen, dan moet de aangifte bewijsmiddelen bevatten die aannemelijk maken dat u inderdaad recht heeft op teruggave. De Belastingdienst zegt in de verduidelijking dat er een factuur moet zijn waarin het arbeidsloon apart vermeld wordt. Het is nog niet duidelijk welk ander bewijs eventueel voldoende is. De Belastingdienst vraagt na een suppletieaangifte vaak nog om een nadere onderbouwing. Controleer dan goed of het bewijsmiddel dat u opstuurt klopt. Staat er op de factuur bijvoorbeeld ook een inruil, zorg dan dat de margeregeling goed wordt toegepast. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring