Brom- en motorfietsbedrijven positief over tweede halfjaar 2016

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Net als in het eerste halfjaar van 2016 zijn de brom- en motorfietsbedrijven in het tweede halfjaar van 2016 positief over de ontwikkeling van de resultaten. Dit blijkt uit de conjunctuurpeiling van BOVAG, waaraan hebben 1.152 bedrijven hebben deelgenomen, waaronder 18 bromfietsbedrijven en 31 motorbedrijven.

Bromfietsbedrijven

Bij bromfietsbedrijven was er wat verdeeldheid tussen de bedrijven als je naar de resultaten kijkt. De totale omzet is bij 50% van de bromfietsbedrijven toegenomen in het tweede halfjaar van 2016 ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Daartegenover zag 33% van de bedrijven de totale omzet afnemen. 39% van de bedrijven zag een toename van de winstgevendheid en rapporteerde 28% een afname ten opzichte van het tweede halfjaar van 2015. De meeste bromfietsbedrijven verwachten voor de eerste helft van 2017 dezelfde resultaten als in het afgelopen halfjaar. Zo verwacht 61% een vergelijkbare omzet en verwacht 72% ongeveer dezelfde winst. Het ondernemersvertrouwen, dat de verwachtingen ten aanzien van de prestaties in de komende zes maanden meet, blijft net zo positief als een halfjaar geleden.

Motorfietsbedrijven

De totale omzet is in het tweede halfjaar van 2016 bij 61% van de motorbedrijven toegenomen ten opzichte van de tweede helft van 2016. In diezelfde periode zag 49% de winst toenemen. De motorbedrijven verwachten ook voor de eerste helft van 2017 een positieve ontwikkeling van de resultaten. Ondernemers verwachten dat de omzet en winstgevendheid met respectievelijk 39% en 42% stijgt. Het ondernemersvertrouwen is op het hoogste niveau sinds de start van conjunctuurpeiling in 2009.  

Download de volledige rapportages onderaan de pagina (exclusief voor BOVAG-leden). 
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring