BOVAG-ererad voor Ton van Eldijk, voorzitter sociale commissie

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Ton van Eldijk, concern manager HR bij Louwman Group, is onderscheiden met het BOVAG-ererad als dank voor zijn belangrijke werk als voorzitter van de sociale commissie van BOVAG. Het ererad werd hem tijdens het Dealercongres afgelopen dinsdag opgespeld door Bertho Eckhardt, algemeen voorzitter van BOVAG.

Ton van Eldijk zat maar liefst acht jaar in de sociale commissie, waarvan hij de laatste twee jaar de rol van voorzitter vervulde. In die periode heeft hij de totstandkoming van drie cao’s begeleid. Bertho Eckhardt: “Het werk van Ton gebeurt grotendeels achter de schermen en vaak ’s nachts, maar is verschrikkelijk belangrijk voor BOVAG. Het BOVAG Verenigingsbestuur is Ton zeer erkentelijk voor het onbaatzuchtige werk dat hij voor de branche heeft gedaan. Terecht dat hij daarvoor het BOVAG-ererad mag ontvangen.”

Van-Eldijk-oorkonde.jpg

Innovatiekracht

Ton van Eldijk: “Helaas hebben wij als onderhandelaars in de drie cao’s te veel loonkosten moeten inleveren. Totaal ruim elf procent. Maar ik weet ook hoeveel woorden we daarover met de vakbonden hebben moeten spreken. In tegenstelling tot de innovatiekracht in onze branche, is die aan de vakbondszijde nog te laag. Ik had gehoopt dat we iets meer voortgang hadden geboekt om de arbeidsvoorwaarden meer van deze tijd te maken. Maar ja, dat is nu een taak voor mijn opvolger.”

Het BOVAG-ererad wordt uitgereikt aan natuurlijke personen die geen lid van de bond zijn of zijn geweest en die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor BOVAG in zijn geheel. Men wordt daarmee ‘lid in de orde van verdiensten van BOVAG’. Benoeming vindt plaats door het BOVAG Verenigingsbestuur. De versierselen die bij deze onderscheiding horen zijn het BOVAG-tandrad en de gouden speld.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring