[Video] BMW/MINI wint met een 8,8 de RODI 2016

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

BMW en MINI-dealers zijn het meest tevreden over hun relatie met de fabrikant. Dat blijkt uit de resultaten van RODI 2016.

De importeur van BMW en MINI staat in het Relatie Onderzoek Dealer-Importeur 2016 met kop en schouders boven aan de lijst en is door de eigen dealers met een 8,8 beoordeeld. Bert de Kroon, voorzitter van BOVAG Autodealers overhandigde de bijbehorende bokalen woensdag op het hoofdkantoor in Rijswijk aan de importeur en de dealervereniging. Afgelopen jaar ontbrak de organisatie in de ranglijst wegens een te lage respons, maar nu scoort BMW/MINI maar liefst twee volle punten hoger dan twee jaar eerder.

Neil Fiorentinos, algemeen directeur BMW Group Nederland, zegt dat er veel wordt geïnvesteerd in een goede relatie met het dealernetwerk: “Een fabrikant is niets zonder zijn dealers. We streven naar zo kort mogelijke communicatielijnen en willen het dealernetwerk altijd op de hoogte houden en bij beslissingen betrekken. Het klinkt cliché en het is geen rocket science, maar je moet het wél doen.” Frans Dirken, voorzitter van de BMW/MINI dealervereniging: “We hebben de afgelopen periode heel veel tijd en energie besteed aan de samenwerking met de importeur. Er zijn inmiddels een groot aantal werkgroepen en commissies en die overlegstructuur werpt heel duidelijk z’n vruchten af. De betrokkenheid binnen ons dealernetwerk is dan ook extreem hoog.”
 




 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring