[Onderzoek] Cybercrime in de mobiliteitssector

Laatste update 24 juli 2017 Leestijd: 2 min

BOVAG gaat in kaart brengen hoe de mobiliteitsbranche ervoor staat op het gebied van cybercrime. Het doel van het onderzoek is om met informatie en ondersteuning de branche weerbaarder te maken. Jaarlijks loopt het bedrijfsleven grote schade op door cybercrime. Op 9 juni hebben alle leden een uitnodiging ontvangen. Vult u ‘m ook in?

Tien miljard euro schade heeft het Nederlandse bedrijfsleven de afgelopen tien jaar opgelopen als gevolg van cybercrime. Dit blijkt uit onderzoek van Deloitte. Ook bedrijven in de mobiliteitssector zijn het slachtoffer geworden, omdat er niet altijd voldoende aandacht voor is. 

MKB-onderzoek

Om een goed beeld te krijgen van cybercrime en de maatregelen die worden genomen door de mobiliteitsbranche, doet de Haagse Hogeschool (HHS) onderzoek in samenwerking met BOVAG.
De HHS onderzoekt in totaal tussen de tien en vijftien branches binnen het MKB. Algemeen directeur Peter Niesink: “Het is essentieel dat uw ervaringen met cybercrime en de voorzorgsmaatregelen die u neemt duidelijk worden, en wij als BOVAG een stevige bijdrage leveren aan dit belangrijke en breed opgezette onderzoek”. Vragen die in het onderzoek worden gesteld zijn onder andere: welke software gebruikt u? Hoe zijn uw systemen beveiligd? Wat mogen medewerkers wel/niet? Bent u in het verleden slachtoffer geworden van cybercrime? Op basis van de resultaten kijkt BOVAG welke informatie en/of ondersteuning er geboden kan worden om u en uw medewerkers te helpen cybercrime te voorkomen.

Invullen duurt ongeveer vijftien minuten

De link naar de vragenlijst heeft u vrijdag 9 juni in de mailbox ontvangen. Deze mail wordt namens BOVAG en de Haagse Hogeschool verstuurd en heeft als onderwerpregel: Doe mee met het BOVAG/Haagse Hogeschool-onderzoek ‘Cybersecurity in de mobiliteitsbranche'. Het invullen ervan kost ongeveer vijftien minuten tijd. Zorg ervoor dat de persoon die de enquête invult degene is in uw bedrijf die het beste op de hoogte is van de (digitale) beveiliging, bijvoorbeeld een medewerker die verantwoordelijk is voor IT.

Peter Niesink: “Uw medewerking is van groot belang voor het weerbaarder maken van de branche. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring