Leasedata nu in ROB-dashboard inzichtelijk

Laatste update 02 augustus 2017 Leestijd: 2 min

ROB Net heeft een noviteit: dealerholdings, -groepen en dealerverenigingen kunnen alle informatie over reparatie, onderhoud en banden nu bekijken in een overzichtelijk dashboard. De bouw van dit dashboard hoort bij de stap die ROB Net begin dit jaar maakte toen het leasedata voor ROB-gebruikers op groepsniveau inzichtelijk maakte.

Onderhoud, reparatie, banden en vervangend vervoer aanvragen die dealers via ROB-Net gedaan hebben bij leasemaatschappijen kunnen sinds eind vorig jaar ook worden terug geleverd op groepsniveau. Handig voor holdings en dealerverenigingen die op groepsniveau of merkniveau hun leaseactiviteiten willen vergelijken. Om toegang te krijgen tot deze functionaliteit moet een groepsgebruiker-account aangevraagd worden bij de Verenging ROB. Als een groep is samengesteld zal voortaan de data van deze groep, gezamenlijk uitgeleverd worden. Tot voor kort werd deze ruwe data in platte CSV-bestanden geleverd, maar PitCrew heeft in opdracht van BOVAG een mooi dashboard gemaakt om deze data overzichtelijk te presenteren.

Het dashboard bevat managementinformatie over reparatie en onderhoud, banden vervangen, vervangend vervoer en kleine schades. Deze informatie is vervolgens weer op veel niveaus beschikbaar: vestiging, activiteit, kenteken, leasemaatschappij, merk, model etc. De manier van presenteren en de precieze soort informatie is afgestemd in twee pilots met dealerholding PGA en de Opel dealervereniging (VODN). Daardoor sluit het dashboard goed aan op de dagelijkse praktijk van de dealers.

Hapklare rapportages

BOVAG-branchemanager Geert Brummelhuis is erg enthousiast over deze nieuwe tool met managementinformatie: “Het feit dat leasedata al terug kunnen naar de gebruikers is al heel goed, daar heeft BOVAG jaren voor gestreden op bestuursniveau bij ROB. Dat het nu ook echt in hapklare overzichten bruikbaar is, vind ik eigenlijk pas de echte winst. Onze leden en dealervereniging kunnen nu heel eenvoudig activiteiten vergelijken met de rapportages van de leasemaatschappijen, maar ook tussen vestigingen onderling.”

Aanmelding

Wilt u als dealervereniging of dealerholding ook gebruikmaken van dit dashboard met managementinformatie, meld u dan aan via Ronald van der Vlist van PitCrew, ronald@pitcrew.nl
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring