Hoe goed bent u beveiligd tegen cybercrime?

Laatste update 14 augustus 2017 Leestijd: 2 min

BOVAG gaat in kaart brengen hoe de mobiliteitsbranche ervoor staat op het gebied van cybercrime. In de maand juni ontvangen alle leden een uitnodiging voor de enquête. Vult u ‘m ook in?

Cybercrime klinkt misschien als een ver van uw bed-show, of als iets als uit een science fiction-film. Maar het is dichterbij dan u denkt. Dat bleek bijvoorbeeld toen een paar weken geleden de garages van Q-Park door ransomware werden platgelegd. Maar wat ook kan: een besmette USB-stick, waardoor geïnfecteerde software op een pc terechtkomt, of een hack van het factureringssysteem waardoor er geld worden overgemaakt zonder dat u het doorheeft. Reële gevaren als u niet goed bent beveiligd. 

MKB-onderzoek

Om een goed beeld te krijgen van cybercrime en de maatregelen die worden genomen door de mobiliteitsbranche, doet de Haagse Hogeschool onderzoek in samenwerking met BOVAG. Zij onderzoeken in totaal tussen de tien en vijftien branches binnen het MKB. Welke software gebruikt u? Hoe zijn uw systemen beveiligd? Wat mogen medewerkers wel/niet? Bent u in het verleden slachtoffer geworden van cybercrime? Dit zijn zomaar een paar vragen die u kunt verwachten. Op basis van de resultaten kijkt BOVAG of er vervolgacties kunnen worden genomen om leden te helpen om cybercrime te voorkomen.

Enquête

Het invullen van de enquête kost ongeveer vijftien minuten tijd. Zorg ervoor dat de persoon die de enquête invult degene is in uw bedrijf het beste op de hoogte van de (digitale) beveiliging, bijvoorbeeld een medewerker die verantwoordelijk is voor ICT.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring