CECRA verandert zijn structuur

Laatste update 09 augustus 2023 Leestijd: 2 min

De Europese koepelorganisatie CECRA gaat zijn interne structuur veranderen om beter aan te sluiten bij de uitdagingen in de automotive branche. In plaats van een organisatie op basis van de activiteiten van autodealers, onafhankelijke autobedrijven en truckdealers, wordt de indeling afgestemd op de branche-brede lobbydossiers.

Lobbyen blijft een van de belangrijkste activiteiten van CECRA. Nu er in het landschap van automotive retail en service veel verandert en de grenzen tussen ieders activiteiten gaan verschuiven, lijkt het CECRA beter om de lobby vanuit het gezamenlijk belang te voeren.

De vertegenwoordiging in het bestuur door autodealers (ECD), truckdealers (CIVD) en onafhankelijke autobedrijven (IRD) blijft gewoon in tact. Daaronder komen nu dus brede werkgroepen, waarin experts vanuit alle disciplines met de lobbydossiers aan de slag gaan. Aan de nationale brancheorganisaties (partijen zoals BOVAG) en de nationale dealerverenigingen is gevraagd om experts aan te dragen. 

BOVAG juicht deze verandering binnen CECRA toe. Het past binnen de gedachte dat ingewikkelde dossiers, zoals de discussie over data, met een branche-brede en gezamenlijk aanpak in Brussel sneller tot een succesvol resultaat kunnen leiden.

Weet u hoe de Europese lobby werkt en welke spelers er aan tafel zitten? BOVAG maakte er voor de BOVAGkrant een leuke infographic van.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring