BOVAG-rijscholen geven rijvaardigheidstrainingen aan camperliefhebbers

Laatste update 24 juli 2017 Leestijd: 1 min

De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en BOVAG Rijscholen zijn in mei gestart met het aanbieden van rijvaardigheidstrainingen aan clubleden. Het doel is om de verkeersveiligheid te verhogen en de schadelast te verminderen. Er doen 19 rijscholen mee aan de testfase. Bij succes wordt dit verder uitgebreid.

De NKC is het consumentenplatform voor camperliefhebbers, waar 43.000 leden bij zijn aangesloten. Zij kunnen een speciale training bij een deelnemende BOVAG-rijscholen volgen, waarbij ze instructie krijgen over zaken als inparkeren, belading, draaicirkel en de breedte en hoogte van het voertuig inschatten. Als de deelnemer de opdrachten goed uitvoert, krijgt men een NKC Rijvaardigheidscertificaat. Daarmee krijgen camperaars korting op hun jaarpremie van een NKC-camperverzekering.

De eerste trainingen zijn positief ontvangen bij consumenten. Ook de deelnemende rijscholen zijn enthousiast, ze zien het als een toegevoegde waarde voor hun rijschool. Als de proeffase een vervolg krijgt, worden alle BOVAG Rijscholen die campertrainingen kunnen verzorgen, benaderd om mee te doen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring