Wijzigingen bij Gazelle en de rol van de dealervereniging

Laatste update 03 augustus 2017 Leestijd: 3 min

Gazelle heeft onlangs haar dealernetwerk geïnformeerd over een aantal wijzigingen m.b.t. de dealerschappen. Er wordt genoemd dat Gazelle deze wijzigingen heeft besproken met de Dealervereniging. Dit is feitelijk juist, echter wil het bestuur van de dealervereniging nog wel graag het een en ander nuanceren.

Het bestuur van de Gazelle Dealervereniging is inderdaad vooraf door Gazelle over de inhoudelijke wijziging geïnformeerd en heeft deze informatie ter kennisgeving aangenomen. Het bestuur heeft niets van de inhoud afgestemd, onderhandeld of goed- of afgekeurd. De Dealervereniging is namelijk nog in oprichting en heeft op dit moment - op de 6 bestuursleden na - nog geen leden. Het is in deze situatie dus voor het bestuur ook niet mogelijk om namens de Gazelle dealers uitspraken over de inhoud te doen.

Natuurlijk is het wel het doel van de Dealervereniging om samen met Gazelle te werken aan eerlijke evenwichtige algemene afspraken, zoals de inhoud van de diverse dealercontracten, waarbij de belangen van de dealers door het bestuur worden behartigd. Hiervoor is wel een sterke achterban nodig.

Het bestuur heeft de afgelopen tijd de juiste juridische en financiële structuur van de dealervereniging opgezet. Zo is de positie van de dealervereniging ook in de voorwaarden van Gazelle opgenomen en zijn er afspraken gemaakt over hoe om te gaan met wijzigingen van contracten, voorwaarden en bestaande afspraken. De volgende stap die het bestuur gaat nemen is het werven van leden. Immers, zonder leden valt er ook niets te verbeteren.

Hiervoor gaat het bestuur na het seizoen diverse informatieavonden organiseren door het land. Tijdens die avonden informeert het bestuur de Gazelle dealers over de rol en het doel van de Dealervereniging en over de inhoud, het belang en de voordelen van een lidmaatschap. Zodra de data en locaties zijn vastgesteld, worden alle Gazelle dealers uitgenodigd.

Heeft u vragen inhoudelijke en/of juridische vragen over de brief die u van Gazelle heeft ontvangen? Als BOVAG lid kunt u daarvoor terecht bij BOVAG Ledenadvies via telefoonnummer 030-6595300 of ledenadvies@bovag.nl.

Namens het bestuur van de Gazelle Dealervereniging,

Rob van Oosterhout
Wim Landewe
Maarten de Vos
Gerard Mimpen
Edouard Rekko
Jan Lukassen

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring