Doe de test: Hoeveel werkplezier is er in uw bedrijf?

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De test op ARBOmobiel.nl heeft een versie voor werkgevers en voor werknemers en geeft een gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over werkplezier en werkdruk. Steun van leidinggevenden kan namelijk burn-outs voorkomen.

Vooral werknemers met een hoge werkdruk en weinig steun van hun leidinggevende lopen een hoog risico op een burn-out. Dit blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS. Dat risico neemt toe als de steun van leidinggevenden en collega’s afneemt. Zo heeft van de werknemers met een hoge werkdruk en weinig steun van hun leidinggevende, 45% burn-out klachten. Dit tegenover 18% van de werknemers die deze steun wel ervaart. Ook een hoge werkdruk in combinatie met een gebrek aan zelfstandigheid of ontwikkelmogelijkheden in het werk verhoogt de kans op een burn-out.

Praktische tips en tools

Doe de test op ARBOmobiel.nl en bekijk hoe het is gesteld met het werkplezier in uw bedrijf. Naast deze test heeft ARBOmobiel praktische tips en tools verzameld om het werkplezier in uw bedrijf te vergroten. Zo zijn er onder meer leuke filmpjes gemaakt om gesprekken over dit onderwerp tussen leidinggevende en medewerker gemakkelijker te maken. ARBOmobiel heeft daarnaast een vervolgtest en tipkaarten ontwikkeld.  Wie het lastig vindt om met zijn medewerkers of leidinggevende signalen van werkdruk aan te kaarten kan zelfs de hulp inroepen van een adviseur. Doel van deze campagne ‘Hoe blij ben je met je werk?’ is om het gesprek tussen medewerkers en leidinggevenden op gang te brengen en daardoor ziekteverzuim als gevolg van werkdruk omlaag te brengen.

De test, de filmpjes en tipkaarten zijn te vinden op www.arbomobiel.nl/werkplezier.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring