​Kansen tweewielermarkt in kaart

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Het trendrapport ‘Vernieuwend naar de toekomst’ is nu beschikbaar. In dit rapport biedt OOMT vakmensen in de tweewielerbranche inzicht in de trends die spelen en wat dat concreet betekent voor hun werk.

Het rapport biedt waardevolle informatie voor werkgevers en medewerkers die graag zelf de regie houden en willen meegaan in de veranderingen die nodig zijn voor de toekomst. 

Concreter
Vorig jaar presenteerde BOVAG een onderzoek over de toekomst van de fietsenbranche. Dit onderzoek zette veel bedrijven aan tot nadenken. “De tweewielerbranche staat voor de enorme uitdaging om alle bedrijfsonderdelen (van verkoop nieuw en gebruikt, tot de werkplaats) winstgevend te maken. Medewerkers spelen daar een cruciale rol in. Maar de impact van alle veranderingen op het werk van medewerkers was nog niet bekend. Met ons onderzoek geven we daar inzicht in.  Werkgevers en medewerkers in de branche hebben ons hier enorm bij geholpen”, aldus Edgar Rijsbaarman van OOMT. 
 
Anticiperen
“Samen met de bedrijven hebben we gekeken naar wat de verwachte ontwikkelingen betekenen voor het werk en de bedrijfsvoering. Het is duidelijk dat bedrijven keuzes moeten maken in hun aanbod naar klanten. En of je nu gaat voor e-bikespecialist, internet prijsvechter of je volledig richt op het sportsegment: die keuze heeft gevolgen voor de kennis en vaardigheden die de medewerkers nodig hebben.” vervolgt Rijsbaarman. “Als OOMT willen we continu een actuele toekomstvisie hebben en vakmensen prikkelen om te anticiperen op de toekomst. Vandaag werk hebben is mooi, maar morgen is leuker. Met ons trendonderzoek geven we vakmensen een perspectief waar ze naartoe kunnen ontwikkelen.” 

Download het rapport
Het onderzoek is openbaar en digitaal voor iedereen beschikbaar via www.oomt.nl/onderzoek. Download het rapport en formuleer kansen en visie voor het eigen bedrijf. Deel de inhoud van het onderzoek met medewerkers en laat hen meedenken in de aanpak. Zo kom je samen verder. 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring