SRN verwelkomt tweehonderdste inleverpunt

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Scooter Recycling Nederland heeft het tweehonderdste inleverpunt verrast met felicitaties en een feestelijke SRN-taart. The Bike Guru, met vestigingen in Haarlem en IJmuiden en BOVAG-lid, nam de felicitaties dankbaar in ontvangst: “Het was voor ons vanzelfsprekend om ons aan te melden voor SRN.”

Eigenaar van The Bike Guru, Robert Egthuijsen, ontving de taart uit handen van de voorzitter van bestuur van SRN, Patrick Bruitzman. Egthuijsen was al langer bewust bezig met de zorg voor het veilig en milieuvriendelijk demonteren van afgedankte scooters en vindt het belangrijk om als bedrijf bewust om te gaan met de milieutechnische aspecten van demontage. Nu is hij ook aangesloten bij het Nederlandse recyclingsysteem. “Als bedrijf kan je je ook naar klanten toe goed onderscheiden door aangesloten te zijn bij SRN”, aldus Egthuijsen.

The Bike Guru is als tweehonderdste inleverpunt toegevoegd aan de lijst van SRN. “We tellen steeds meer inleverpunten en de branche wordt zo verder geprofessionaliseerd”, aldus Bruitzman, die trots is op de mijlpaal. “Maar we zijn er nog niet en andere dealers moeten ook mee. Dat we nu al tweehonderd erkende inleverpunten kennen, geeft wel aan dat het binnen het dealernetwerk steeds belangrijker wordt gevonden om goed te recyclen.”

Scooters bij The Bike Guru
De eigenaar van de fiets- en scooterwinkel in IJmuiden en Haarlem wist al op jonge leeftijd dat hij fietsenmaker wilde worden. “Kymco kwam naar me toe toen ik dit bedrijf overnam en zei dat er markt was voor scooters. Zelf twijfelde ik wat, maar na een beurs in de RAI zei een medewerker van Kymco tegen me ‘Robert, ik zet weer wat scooters bij je neer’.” Egthuijsen lacht en zegt: “Inmiddels is het ongeveer een derde van mijn totale handel.”

Er komen volgens Egthuijsen zo’n vijf tot acht scooters per maand binnen van mensen die een vrijwaring willen. “Ik kan zo af en toe onderdelen van oude brom- of snorfietsen nog gebruiken en de rest gaat natuurlijk naar het demontagebedrijf. Januari was een hele goede maand met meer dan tien brom- en snorfietsen die binnenkwamen. Dan is het wel belangrijk om bewust met het materiaal om te gaan.”

Bron: SRN

Scooter Recycling Nederland is het recyclingsysteem van de brom- en snorfietsbranche. Het is opgezet in 2011 door RAI Vereniging en BOVAG, met het doel om een milieuvriendelijke verwerking van oude brom- en snorfietsen te verbeteren.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring