Onderzoek: toekomstverkenning rijscholen

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Welke trends en ontwikkelingen in de mobiliteit zijn de komende vijf jaar van invloed op rijopleidingen? En welke kansen liggen er voor rijscholen? Om deze vragen te beantwoorden gaat stagiair Floris van Ginkel de komende maanden in opdracht van BOVAG Rijscholen een toekomstverkenning uitvoeren.

De veranderingen in de huidige tijd gaan steeds sneller en worden steeds onvoorspelbaarder. Ontwikkelingen binnen de mobiliteit zoals zelfrijdende auto’s, verdergaande connectiviteit en duurzaamheid zorgen voor grote veranderingen. Rijscholen hebben aangegeven dat ze graag een antwoord willen op vragen zoals: welke ontwikkelingen hebben de grootste impact op rijscholen en rijopleidingen? Welke trends zijn nog onzeker en moeten dus extra in de gaten worden gehouden? En waar liggen in de toekomst goede kansen voor ondernemers in de rijscholenbranche? Deze worden in het onderzoek beantwoord. 

Informatie bundelen
Er zijn al diverse onderzoeken binnen BOVAG gedaan naar de toekomst van mobiliteit, relevante scenario’s en consumentengedrag. Er is nog niet in kaart gebracht wat deze ontwikkelingen betekenen voor rijscholen. Door die informatie te bundelen en met verschillende experts en BOVAG-leden te praten wordt er onderzocht met welke veranderingen de komende vijf jaar rekening moet worden gehouden en hoe de leden van BOVAG Rijscholen daar het beste op in kunnen spelen. Verkeersveiligheid begint bij een professionele rijopleiding die alle relevante trends en ontwikkelingen in zich heeft.

Afstudeeronderzoek
Met branchemanager Christa Grootveld als stagebegeleidster gaat Floris van Ginkel de toekomstverkenning uitvoeren. Floris van Ginkel zit in het laatste jaar van de hbo-opleiding Mobiliteit en gaat de komende vier maanden bij BOVAG aan zijn afstudeerstage werken. 

Meedoen?
Ook BOVAG-leden zullen betrokken worden bij het onderzoek. Heeft u interesse om mee te denken, laat het dan weten via rijscholen@bovag.nl.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring