Officieel verzoek tot opnemen tellerstanden motor in OKR ingediend

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

De Vereniging Aanpak Tellerfraude (VAT), waarin BOVAG is vertegenwoordigd, heeft eind december definitief een aanvraag bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM) ingediend om ook de tellerstanden van motoren verplicht te laten registreren. Nu is dat alleen bij auto's het geval.

Door registratie hoopt de branche fraude met tellerstanden tegen te gaan en het imago van motorfietsen en de motorbranche te verbeteren.

Het bestuur van BOVAG GT lobbyt al sinds 2013 voor de aanpak van tellerfraude bij motoren. Ze zien dit als belangrijk speerpunt omdat tellerfraude het imago van de branche niet ten goede komt. Bijna alle professionele motorbedrijven registreren nu al kilometerstanden in eigen administratiesystemen. Omdat de wet waarin is vastgelegd dat tellerstanden van auto's verplicht worden geregistreerd wordt geëvalueerd, ziet VAT ruimte het verzoek om registratie van tellerstanden van motoren weer in te brengen. Het opnemen van motoren in de database is voor BOVAG een langgekoesterde wens. 

De meeste betrokken partijen (IenM, de RDW en de brancheorganisaties) staan positief tegenover verplichte registratie van tellerstanden bij motoren.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring