Let op: controle energiebesparende maatregelen

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Welke acties heeft u al ondernomen om energie te besparen in uw bedrijf? Op dit moment bezoeken milieucontroleurs autoschadeherstelbedrijven om de Lijst Erkende Maatregelen Energiebesparing onder de aandacht te brengen en te controleren wat u daadwerkelijk op dit gebied doet. Zorg er dus voor dat u aan de slag gaat!

Het is al jarenlang wettelijk verplicht om energie te besparen, maar het was voor ondernemers vaak onduidelijk op welke manier je aan deze verplichting moest voldoen. Er is daarom een handige lijst samengesteld om autoschadeherstelbedrijven op weg te helpen: de Lijst Erkende Maatregelen Energiebesparing. Deze lijst heeft sinds januari van dit jaar een wettelijke status. Treft u de 26 maatregelen op deze lijst, dan voldoet u aan de wettelijke eisen op het gebied van energiebesparing. Het zijn bovendien maatregelen, waarbij de investeringen binnen vijf jaar kunnen worden terugverdiend. Met de lijst is energiebesparing concreet, werkbaar en eenvoudig gemaakt. De lijst scheelt ondernemers bovendien een hoop gedoe, omdat de Omgevingsdiensten ermee in hebben gestemd.

Overlap
Eerder heeft BOVAG zijn leden al geïnformeerd over energiebesparende maatregelen voor automotive bedrijven met een werkplaats (met uitzondering van specifieke schadeherstelbedrijven). Ook hiervoor bestaat een lijst met maatregelen. Voor de schadeherstelbedrijven is een eigen lijst gemaakt. Heeft u een combinatiebedrijf, dan zullen de maatregelen elkaar vaak overlappen. De lijst Automotive, die vanaf juli dit jaar een wettelijke status krijgt, is grotendeels gebaseerd op de maatregelen uit de lijst voor schadeherstelbedrijven.

Aan de slag
Meer informatie over de energiebesparende maatregelen op de website van InfoMil

De lijst met energiebesparende maatregelen (scroll naar beneden naar 'autoschadeherstelbedrijven' 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via ledenadvies@bovag.nl of bel (030) 659 53 00.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring