Bovemij Rijscholenpolis dekt medische rijtesten

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Bovemij bevestigt dat rijscholen die zijn verzekerd bij de BOVAG-dochter vanuit hun polis gewoon dekking hebben tijdens (medische) rijtesten van het CBR. Hierover ontstond onlangs onduidelijkheid.

Er was vooral verwarring ontstaan over gevallen waarin iemand zonder rijbevoegdheid achter het stuur plaatsneemt, terwijl de deskundige ernaast geen examinator is en niet over WRM-bevoegdheid beschikt.

Het CBR onderzoekt momenteel wel wat de juridische status van de deskundige is tijdens de rijtest. Indien de rijbevoegdheid van de persoon in kwestie is ontzegd, of degene heeft überhaupt nog geen rijbewijs, dan moet de rijtest in een lesauto plaatsvinden en kan de test door de rijschool worden gereserveerd. De ‘deskundige praktische rijgeschiktheid’ van het CBR beschikt niet altijd over WRM-bevoegdheid (examinatoren overigens ook niet per se, aldus het CBR) en er is tijdens de test geen sprake van rijonderricht. Theoretisch zou dit volgens de wegenverkeerswet een probleem kunnen opleveren, maar Bovemij stelt dus dat er voor de rijtesten gewoon dekking is.

Bent u elders verzekerd, dan adviseert BOVAG navraag te doen bij de betreffende verzekeraar.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring