BOVAG spreekt FNV aan op uitlatingen bestuurder

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Rondom een werknemerspeiling van de FNV zijn, onder meer in regionale media, nogal wat tendentieuze uitspraken gedaan die bovendien de nodige feitelijke onjuistheden bevatten. BOVAG heeft de FNV per brief om opheldering gevraagd.

Vakbond FNV is dezer dagen in diverse regio’s druk met een petitie voor werknemers in de motorvoertuigenbranche. FNV houdt de petitie naar eigen zeggen onder meer om aandacht te vragen voor werkdruk, afkoop van ADV, gebrek aan personeel en dergelijke. Rondom deze peiling zijn, onder meer in regionale media, nogal wat tendentieuze uitspraken gedaan die op bepaalde punten zelfs feitelijke onjuistheden bevatten. Vermeende problemen die genoemd worden, zijn bijvoorbeeld al lang en breed goed geregeld in de cao. Bij sommige BOVAG-leden is door de acties van de FNV wat onrust ontstaan.

Arbeidsrust
BOVAG heeft FNV vandaag een formele brief gestuurd om opheldering te vragen over deze acties en de gebruikte woorden. Het heeft er immers de schijn van dat FNV de recent afgesloten cao alweer ter discussie stelt en uit is op individuele afspreken met ondernemers. Dat kan wat BOVAG betreft niet de bedoeling zijn. Een cao is bedoeld om arbeidsrust te creëren en concurrentie op arbeidsvoorwaarden ten nadele van werkgever en werknemer te voorkomen. BOVAG vraagt FNV te bevestigen dat de bond achter de recent gesloten cao staat en die niet ter discussie stelt. Verder vraagt BOVAG aan FNV afstand te nemen van de schofferende uitspraken van een individuele FNV-bestuurder. Voorts stelt BOVAG voor om gezamenlijk afspraken te maken over hoe FNV de werknemers van BOVAG-bedrijven het beste kan benaderen op die bedrijven met vragen en suggesties.

Vragen?
Mocht er in uw bedrijf onrust ontstaan zijn door een FNV-actie of heeft u vragen over deze acties, dan kunt u zich melden bij BOVAG Werkgeverszaken via werkgeverszaken@bovag.nl. Heeft u vragen over het toepassen van de nieuwe cao, neem dan contact op met BOVAG Ledenadvies via (030)659 53 00.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring