BOVAG komt met stappenplan voor vastgoedmanagement

Laatste update 17 juli 2023 Leestijd: 3 min

“Vastgoed verdient een vaste plek op de agenda van het directie-overleg”, dat zei Aad Verkade, vastgoedspecialist bij BOVAG, tijdens de Dag van het Automotive Vastgoed afgelopen dinsdag in Bunnik. Hij presenteerde er de BOVAG Vastgoedvisie en een stappenplan voor gezond vastgoedmanagement.

De Vastgoedvisie van BOVAG beschrijft in heldere taal wat er precies aan de hand is met het vastgoed van automotive bedrijven, hoe de leegstand zich de afgelopen jaar heeft ontwikkeld en wat dat met de waarde van het vastgoed heeft gedaan. Daarnaast probeert BOVAG met de visie een richting voor een oplossing aan te geven. Aad Verkade: “Veel ondernemers hebben hun kapitaal in hun vastgoed zitten, met de bedoeling om dat er later als pensioen uit te halen. Dat blijkt door alle veranderingen in de branche en maatschappij lang niet meer voor iedereen haalbaar te zijn. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, dan is het verstandig om tijdig met je vastgoed aan de slag te gaan. Zet vastgoed op de agenda van het directieteam. Maak een planning, praat met financieel adviseurs. Ons stappenplan is een goede leidraad.” 

Herbestemming eerst

BOVAG zal ook bij gemeenten en overheden het onderwerp vastgoed en bestemmingsplannen onder de aandacht brengen. “We willen dat er niet meer automatisch aan nieuwbouw wordt gedacht in steden en dorpen, maar dat men eerst naar herbestemming gaat kijken. Dat is goed voor het aanzicht in de gemeente en vergroot de kansen voor ondernemers om hun kapitaal uit hun vastgoed te krijgen door verhuur of verkoop.”

Meer beweging

Verkade begeleidt al een aantal jaar leden bij wie vastgoed een probleem is geworden, omdat ze te maken hebben met bestemmingsplannen die verhuur of verkoop belemmeren. “Nu de economie aantrekt, zie je dat er meer beweging komt in de markt. En ook de bereidwilligheid van ambtenaren en ontwikkelaars om mee te helpen en denken neemt toe. Het besef is doorgedrongen dat het anders moet.”

Met vragen over vastgoed kunt u bij Aad Verkade terecht. Per mail via vastgoed@bovag.nl of telefonisch (06) 22 55 57 53.

Meer over vastgoed leest u in het Dossier Vastgoed & Bestemmingsplannen.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring