Tweede Kamer gaat opnieuw in overleg over snorfiets naar de rijbaan

Laatste update 15 december 2017 Leestijd: 2 min

In tegenstelling tot hetgeen veel media melden, is er in de Tweede Kamer nog geen enkel besluit genomen over het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan, laat staan in het hele land. De vaste Kamercommissie voor Infrastructuur heeft een vervolgoverleg aangevraagd over deze kwestie en daarin kunnen de politieke partijen moties en amendementen indienen. Ook de Raad van State zal zich nog over de maatregel buigen.

Tijdens het debat op donderdag 14 december werd wel duidelijk dat de VVD en het CDA aan Amsterdam de ruimte willen gaan bieden om te gaan experimenteren met verplaatsing van de snorfiets. Kamerlid Dijkstra van de VVD gaf daarbij aan dat wat hem betreft dit experiment voor de duur van een jaar dan ook alleen in Amsterdam mag worden uitgevoerd, niet in andere gemeenten. Volgens minister Van Nieuwenhuizen kan de zogenaamde Algemene Maatregel van bestuur (AMvB) overigens niet sec voor Amsterdam worden ingesteld, maar zouden alle geïnteresseerde gemeenten zich kunnen melden. Het CDA bij monde van lid Von Martels hamerde nogmaals op strikte handhaving van de maximumsnelheid voor snorfietsen. Vrijwel alle media brengen deze ontwikkelingen alsof in heel Nederland binnenkort geen snorfietsen meer op het fietspad zijn toegestaan, maar niets is dus minder waar.

Het is nu wachten op het volgende overleg in de Kamer hierover en welke wijzigingen er nog eventueel zullen worden toegepast op het voorgenomen besluit van de minister. Vervolgens kan pas na een positief signaal van de Raad van State een en ander daadwerkelijk in gang worden gezet. BOVAG blijft in elk geval benadrukken dat verplaatsing van snorfietsen naar de rijbaan waar een maximumsnelheid van 50km/u geldt, onverstandig en zelfs levensgevaarlijk is.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring