BOVAG Laadklepkeurmerk voortaan in samenwerking met AMTeK

Laatste update 08 december 2017 Leestijd: 2 min

Truckbedrijven kunnen vanaf januari laadkleppen gaan keuren volgens het AMTeK-systeem van Aboma. Peter Niesink van BOVAG en Jeroen Lammertse van Aboma ondertekenden op 6 december 2017 de samenwerkingsovereenkomst. In de loop van 2018 komen extra modules beschikbaar. BOVAG-truckbedrijven hoeven dan niet langer met meerdere keurmerken te werken en klanten kunnen voor al hun keuringen terecht bij één BOVAG-bedrijf.

De 625 BOVAG-keurmeesters worden door Aboma opgeleid en vervolgens periodiek begeleid. Hiermee is de onafhankelijkheid en de deskundigheid van de keurmeesters gewaarborgd. BOVAG draagt op deze manier bij aan betrouwbaar en veilig materieel waarmee de doorstroming op de weg wordt bevorderd. Het gekeurde gereedschap, equipment en materieel is te herkennen aan het nieuwe keurmerk ‘BOVAG powered by AMTeK’.

One-stop-shop

Het is de bedoeling dat BOVAG-bedrijven een ‘one-stop-shop’ worden voor keuringen. Truckbedrijven vanaf 1 januari naast laadkleppen ook bijvoorbeeld laadkranen en opzetheftrucks gaan keuren. Maar ook veegmachines, en eigen gereedschap en equipment zoals hefbruggen. Dat scheelt bedrijven én hun klanten veel gedoe. In de loop van 2018 komen tientallen extra modules beschikbaar.

Jeroen Lammertse, algemeen directeur Aboma: “Het AMTeK-systeem beoogt het bevorderen van de gebruiksveiligheid van materieel. Dat is een gedeeld belang in de hele sector. We zijn mede daarom erg content met de samenwerking met BOVAG. Wij zien het ook als twee sterke merken die elkaar versterken”.

Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG: “BOVAG deelt deze veiligheidsdoelstelling en wil de BOVAG-leden stimuleren om in eigen beheer en onder toezicht van Aboma keuringen uit te voeren aan eigen materieel en/of materieel van klanten. Eén plek voor alle keuringen!”

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring