BOVAG-laadklepkeurmerk nieuwe stijl vanaf januari 2018

Laatste update 01 december 2017 Leestijd: 2 min

BOVAG vernieuwt het laadklepkeurmerk: vanaf januari kan de keuring digitaal worden afgehandeld en er komen extra modules beschikbaar. Daarvoor ging BOVAG de samenwerking aan met de gerenommeerde partij Aboma, die het label AMTeK in de markt heeft. Keuringen kunnen vanaf volgend jaar onder het BOVAG-keurmerk, powered by AMTeK, worden uitgevoerd. BOVAG-ondernemers hoeven niet langer met meerdere keurmerken te werken en de klant kan voor al zijn keuringen terecht bij één BOVAG-truckbedrijf.

De Arbowet schrijft voor dat onder andere laadkleppen van trucks en rolstoelliftjes in taxibusjes vanaf de ingebruikname regelmatig gekeurd moeten worden. Daarbij wordt gelet op slijtage en beschadigingen. Dit is van belang voor de veiligheid van het personeel dat ermee werkt. Het BOVAG Laadklepkeurmerk is een erkend bewijs voor deze keuring.

Digitaal

Het laadklepkeurmerk van BOVAG wordt per januari vernieuwd. De papieren formulieren maken dan plaats voor een digitaal proces. Het is voortaan mogelijk om met een laptop of iPad in de hand de keuring uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld direct een foto maken van een defect of met een druk op de knop een keuringsrapportage opslaan en verzenden naar een opdrachtgever.

Uitbreiding modules

In de loop van 2018 komen er dankzij de samenwerking met Aboma naast de laadklepkeuring tientallen extra keuringsmodules beschikbaar. Denk aan keuringen van laadkranen, afvalinzamelingsvoertuigen, veegmachines, hoogwerkers, heftrucks en hefbruggen. De trainingen voor de extra modules worden door Aboma uitgevoerd.

Aad Verkade, branchemanager BOVAG Truckdealers: “Het is voor leden niet meer nodig om met meerdere instanties en keurmerken te werken en dat scheelt een hoop rompslomp. Het levert daarbij extra business op en extra service voor de klant, die zijn keuringen straks onder één dak kan laten uitvoeren.”

Informatiepakket

Gebruikmaken van het nieuwe laadklepkeurmerk is onderdeel van het BOVAG-lidmaatschap. Wel zijn er kosten verbonden aan de training van het personeel. Bij aanvang is een eenmalige theorietraining nodig. Leden die het laadklepkeurmerk al gebruiken, ontvangen halverwege december meer  informatie over de overstap. Tot de overgang kunnen bedrijven nog het bestaande formulier en bijbehorende stickers gebruiken. Leden die er nog geen gebruik van maken, kunnen zich vanaf 1 januari 2018 aanmelden via mijn.bovag.nl/laadklepkeurmerk.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring