BOVAG-bedrijven hebben airco-papieren vaak goed op orde

Laatste update 21 december 2017 Leestijd: 2 min

Uit een controle op airco-diploma’s bij autobedrijven door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) blijkt een kwart niet over de juiste papieren te beschikken. Bij BOVAG-bedrijven zijn de erkenningen vaak wel op orde en daar is de branchevereniging trots op.

BOVAG erkent het belang van gediplomeerde aircomonteurs en heeft hier de afgelopen jaren veel over gecommuniceerd richting zijn leden. BOVAG-bedrijven doen het dan ook beter dan de overige bedrijven, zo blijkt uit de controle van ILT.

ILT controleerde in 2016 en 2017 onder ruim driehonderd garages of automonteurs een opleidingscertificaat (ook wel F-gassendiploma genoemd) bezitten voor het onderhoud van airconditioning in auto’s. Zo’n diploma is al meer dan 10 jaar verplicht bij werkzaamheden aan de airco van auto’s.

Blijvend controleren

In de toekomst zal de ILT gerichte inspecties blijven uitvoeren om te controleren of er automonteurs aanwezig zijn met een geldig opleidingscertificaat als de garage onderhoud aan auto-airco’s verricht. Een garage die airco’s onderhoudt zonder gekwalificeerde medewerker is in overtreding. BOVAG blijft zijn leden dan ook adviseren om monteurs tijdig op training te sturen.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring