PMT kent VPL-overgangsregelingen 2018 toe

Laatste update 04 september 2017 Leestijd: 2 min

Het bestuur van PMT heeft besloten om voor 2018 de VPL-overgangsregelingen voort te zetten. Mensen kunnen vanaf de leeftijd van 62 jaar met vervroegd ouderdomspensioen en kunnen daarbij gebruik maken van de VPL-overgangsregelingen. Daarvoor gelden bepaalde voorwaarden uit het pensioenreglement.

Voorwaarden

PMT kent twee overgangsregelingen: de overbruggingsregeling en de compensatieregeling. Om in aanmerking te komen voor deze regelingen moet de deelnemer aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Direct voordat de deelnemer met pensioen gaat, bouwt hij pensioen op bij PMT en is hij actief aan het werk in de branche.
  • Hij is voor 1 januari 1999 gaan werken bij een werkgever in de branche.
  • Hij heeft vanaf 31 december 1998 onafgebroken deelgenomen aan de pensioenregeling van de Metaal en Techniek.

Op het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) kan de deelnemer zien of hij uitzicht heeft op een van deze overgangsregelingen die betaald worden uit de VPL-premie. Wilt u meer weten over deze regelingen van PMT? Kijk dan op website van PMT.

Ook is het belangrijk rekening te houden met de verhoging van de AOW-leeftijd. Een tool om de eigen AOW-leeftijd te berekenen staat op de site van de Sociale VerzekeringsBank. Daarnaast biedt Mijn PMT voor deelnemers de mogelijkheid een berekening te maken van de pensioenbedragen voor en na de AOW-leeftijd.

Vragen?

Voor vragen over deze of andere pensioen gerelateerde onderwerpen kunt u altijd terecht bij de BOVAG werkgeversconsultent van PMT. U kunt kosteloos gebruik maken van de diensten van BOVAG-pensioenconsulent Freddo Wieringa. Hij is te bereiken via fwi@bpmt.nl of 06-21245169.

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring