Veelgestelde vraag: hoeveel tijdelijke contracten bij BBL-leerlingen?

Laatste update 22 augustus 2017 Leestijd: 2 min

U kunt het arbeidscontract van een BBL-leerling zo vaak verlengen als u wil, zonder dat de leerling recht heeft op een contract voor onbepaalde tijd.

De wettelijke ketenregeling, die voorschrijft hoeveel tijdelijke contracten u een werknemer kunt aanbieden, geldt sinds 1 juli 2015 namelijk niet meer voor arbeidsovereenkomsten die in het kader van een BBL-opleiding worden gesloten.

Dat betekent dat u een BBL-leerling zoveel tijdelijke contracten kunt aanbieden als u wilt. Ook hoeft een BBL-leerling niet na 2 jaar uit dienst om een vast contract te voorkomen. De wetgeving is dus geen belemmering om een leerling in dienst te houden.

Arbeidsovereenkomst na afronden opleiding
Wilt u de BBL-leerling in dienst houden nadat hij zijn opleiding heeft afgerond, dan kan dat met een tijdelijke arbeidsovereenkomst. De wettelijke keten van maximaal 3 contracten binnen 24 maanden gaat dan gelden. De arbeidsovereenkomsten die de werknemer als BBL-leerling heeft gehad tellen niet mee in deze keten. U kunt een leerling na die zijn opleiding heeft afgerond dus nog maximaal 2 jaar met een tijdelijke arbeidsovereenkomst in dienst houden.

Lees voor meer informatie ook het artikel ‘4 tips bij het aannemen van een BBL-leerling’. Heeft u vragen over dit onderwerp, dan kunt u contact opnemen met BOVAG Ledenadvies.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring