Enquête loonontwikkeling: voorkom Haagse bemoeienis

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Voorkom dat de politiek zich met de loonontwikkeling van de branche gaat bemoeien en vul de enquête van de Algemene Werkgeversvereniging Nederland (AWVN) in. De vragenlijst is onderdeel van de voorbereiding op een rondetafelgesprek op 14 september over loonontwikkeling.

Leden van de Tweede Kamer en  vertegenwoordigers van AWVN en ondernemersorganisatie VNO-NCW zitten dan met elkaar aan tafel om over de loonontwikkeling te praten. Om te zorgen dat ook namens BOVAG-leden, u dus, gesproken wordt is het van belang de enquête in te vullen.  BOVAG is namelijk lid van zowel AWVN als VNO-NCW. Hiermee komen beide partijen ook op voor úw belangen. Met het invullen van de vragenlijst helpt u AWVN bij de voorbereiding op het rondetafelgesprek. Neem in de beantwoording van vragen over de loonstijging ook de cao-verhogingen uit de recent afgesloten cao’s mee. Deelname is uiteraard anoniem en kost circa 5 minuten van uw tijd.

> Start de enquête Invullen kan tot maandagochtend 12 september 10 uur.
 

Wat is er aan de hand?

Vakbonden en BOVAG hebben dit jaar twee nieuwe cao’s met elkaar afgesproken: in het voorjaar die voor de Tankstations en Wasbedrijven en recent de cao Motorvoertuigenbedrijven en Tweewielerbedrijven. In beide cao’s zijn afspraken gemaakt over de stijging van de lonen voor werknemers. De politiek in Den Haag heeft echter het beeld dat de beloning van werknemers landelijk achterblijft bij de winstontwikkeling van ondernemingen en dat werkgevers daarom méér loon moeten geven. Wat BOVAG betreft is het aan de sociale partners en de individuele ondernemer zelf om afspraken te maken over  de loonontwikkeling in een bedrijfstak en is het dus niet aan de politiek. Dit standpunt heeft BOVAG inmiddels gedeeld met VNO-NCW, één van de gesprekspartners aan tafel bij het rondetafelgesprek.
 

Vijf minuten

De vragenlijst gaat over loonontwikkeling bij u in het bedrijf en over factoren die daarop van invloed kunnen zijn. Bijvoorbeeld economische factoren en de invloed van de buitenlandse politiek. Er zijn ook vragen over winstverwachtingen en werkgelegenheid. Uiteraard is de enquête volledig anoniem en neemt hij slechts vijf minuten van uw tijd in beslag. BOVAG informeert u zodra AWVN de uitkomsten publiceert.

> Start de enquête Invullen kan tot maandagochtend 12 september 10 uur.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring