Dealeradviesboek 2016: voor als u in gesprek gaat over uw dealercontract

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

BOVAG brengt één keer per jaar het BOVAG Dealeradviesboek uit. De basis voor dit boek is het Relatie Onderzoek Dealer Importeur (RODI), waarin de samenwerking met de fabrikanten wordt geëvalueerd.

Helaas blijkt uit de nieuwste RODI dat de merken die in 2015 slecht scoorden, hun prestaties sindsdien niet hebben verbeterd. Ook blijkt dat fietsbedrijven zich steeds meer zorgen maken om hun winstgevendheid en de krimpende marges.

BOVAG en de leden van het BOVAG Dealerplatform (inmiddels een club van zo’n 50 fietsbedrijven) gaan uiteraard met de uitkomsten van RODI aan de slag. Via de BOVAG-media doen wij periodiek verslag van de activiteiten van het dealerplatform. Dit platform heeft twee doelen:
  • Eerlijke en evenwichtige algemene samenwerkingsafspraken met de grotere fietsfabrikanten (met name gericht op de inhoud van dealercontracten);
  • Een gezond en toekomstbestendig verdienmodel voor de fietsretail.
Wat dit concreet betekent, leest u op pagina’s 10-11 van het Dealeradviesboek: de tien aandachtspunten van het BOVAG Dealerplatform voor de samenwerking tussen dealer en fabrikant. Deze tien punten vormen de rode draad voor de activiteiten van het platform.

Houvast voor u!

In het Dealeradviesboek vindt u ook een analyse van de resultaten én een advies voor fietsbedrijven met betrekking tot dealercontracten en het algemene overleg daarover tussen het dealerplatform en de importeurs. Gaat u binnenkort om tafel met uw fabrikant? Neem dan dit Dealeradviesboek mee naar het gesprek, zodat u beslagen ten ijs komt.

Download het Dealeradviesboek 2016

Regiobijeenkomsten

Dit najaar staan de regiobijeenkomsten voor BOVAG Fietsbedrijven wederom in het teken van de  relatie met fabrikanten en importeurs. Daar vertellen we u wat BOVAG en het dealerplatform gaan doen om de relatie met de fabrikanten te verbeteren. U vindt ons op 3 oktober in Zwolle, 10 oktober in Akersloot, 31 oktober in Dordrecht, 28 november in Eindhoven en 14 december Bunnik. De bijeenkomsten starten om 18.00 uur met soep en een broodje.

> Lees meer & meld u aan voor de regiobijeenkomsten

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring