Brummelhuis in bestuur CECRA

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Geert Brummelhuis, branchemanager BOVAG Autodealers is benoemd tot bestuurslid van de CECRA, de Europese koepel van autodealers en onafhankelijke autobedrijven. Dat gebeurde gisteren tijdens de jaarlijkse European Car Dealers Day in Brussel.

Met deze benoeming versterkt BOVAG zijn stem in de internationale lobby voor betere verhoudingen tussen dealers en importeurs. BOVAG wil de komende periode steviger inzetten op de Europese dealerlobby. Brummelhuis: “Er gebeurt heel veel in Europa, neem de discussie over eigendom van data. Het is goed dat BOVAG daar zijn mening kan laten horen. Daarnaast willen we vanaf deze bestuurszetel zorgen dat de agenda van CECRA zoveel mogelijk op die van ons aansluit.”

CECRA liet consultancybureau McKinsey onlangs een scenariostudie doen naar de toekomst van de dealer in Europees verband. BOVAG kreeg de gelegenheid om de conclusies daarvan te toetsen aan die uit het Nederlandse onderzoek dat bureau Roland Berger vorig jaar deed. “Er zitten heel veel overeenkomsten in. Belangrijkste is dat ook CECRA nu zegt dat de dealer zelf actief zijn strategie moet bepalen om zijn rol tussen alle nieuwe spelers op de markt te behouden. Samenwerking met importeur en fabrikant is daartoe de sleutel. Die conclusies passen heel goed bij onze standpunten.”

Naast Brummelhuis zit ook Arnold Koopmans, oud-hoofd juridische zaken bij BOVAG, nog steeds in het bestuur van CECRA als penningmeester en vice-president.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring