BOVAG biedt dealerverenigingen juridische ondersteuning

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Wist u dat BOVAG dealerverenigingen helpt bij contractonderhandelingen met importeurs en financiers? De afgelopen jaren is het de BOVAG-juristen meermaals gelukt om een aantal onevenwichtige afspraken in dealercontracten en financieringscontracten aan de kaak te stellen.

Zaken als een betere investeringsbescherming bij opzegging van een dealercontract, mogelijkheden tot verkoop van een bedrijf met behoud van een salescontract, en betere afspraken over direct sales zijn inmiddels in veel dealercontracten verwerkt. De onderhandelingen over financieringscontracten leiden er meestal toe dat dubbele zekerheden (en daardoor financieringsproblemen voor de dealer) voorkomen kunnen worden. Zonder de inspanningen van de BOVAG-juristen en de nauwe samenwerking met bestuursleden van dealerverenigingen zou dat niet gelukt zijn.

De reorganisatie van het Nederlandse dealerlandschap is nog niet afgerond. Er worden nog steeds contracten opgezegd of aangepast om mee te gaan met nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. Denk maar aan afspraken rond nieuwe producten zoals private lease. Ook in voorraadfinancieringscontracten en dataconvenanten worden op dit moment belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zorg als dealerverenigingen dat u dit soort ontwikkelingen tijdig signaleert en schakel vooral BOVAG in. De juridische deskundigen van BOVAG gaan graag met u het gesprek met importeur, captive of bank aan.

Wilt u meer weten, neem contact op autodealers@bovag.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring