Vakbond op bezoek? Heet ze welkom

Laatste update 20 augustus 2018 Leestijd: 2 min

Het definitief worden van de nieuwe cao is voor de FNV reden om een rondje langs bedrijven te maken en werknemers te vragen wat ze van de van de cao vinden. Vakbondsbestuurders kunnen dus ook uw bedrijf bezoeken. Is uw bedrijf nog niet bezocht? Houd er dan rekening mee dat in de komende periode nog kan.

BOVAG adviseert u het bezoek toe te laten. Het biedt u namelijk ook de gelegenheid om te vertellen wat ú belangrijk vindt en te laten zien hoe u de zaken netjes heeft geregeld. De bedrijfsbezoeken door de vakbonden zijn gebonden aan regels. Deze leggen we hieronder uit.
 
Voorlichting door vakbond aan werknemers
Het kan zijn dat vakbondsleden die niet werkzaam zijn in uw bedrijf bij u in het bedrijf een toelichting willen geven op de cao en daarbij flyers willen uitdelen of medewerkers willen spreken. Dit hoeft u niet meteen toe te staan. Toch moet de vakbond op enig moment in de gelegenheid worden gesteld om de medewerkers toe te spreken. Het is verstandig om daar afspraken over te maken met de vakbondsleden. U kunt dus samen een geschikt moment bepalen zodat de dienstverlening aan klanten en andere bedrijfsprocessen daar geen last van hebben.
 
Meer informatie
Voor meer informatie of vragen kunt u contact op nemen met BOVAG Ledenadvies op telefoonnummer: 030- 659 53 00.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring