Minister onderkent problemen rijschoolbranche en bekijkt maatregelen

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

"De rijschoolbranche is een sterk concurrerende markt, met marginale winst en veel kleine toetreders, waarbij soms de grenzen van het gangbaar ondernemen worden overschreden." De eerste zin van de Kamerbrief van minister Schultz toont aan dat ze de problemen in de rijschoolsector onderkent.

En uit het vervolg van de brief blijkt dat ze nu bereid is maatregelen te treffen, waar ze eerder steeds de bal teruglegde bij de branche zelf.

Initiatief brancheorganisaties
Dat is goed nieuws en het directe gevolg van het zogenoemde ‘startdocument’ dat branche-organisaties BOVAG, Fam en VRB onlangs naar de Tweede Kamer en het ministerie hebben gestuurd. In dat document werden de grote problemen in de rijschoolsector geëtaleerd en oplossingen aangedragen. Minister Schultz neemt die oplossingen zeer serieus en zegt met zo veel woorden dat ze zich in eerste instantie richt op een pasfoto op het WRM-certificaat en een verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De aanbevelingen om de opleiding en de examinering van de rijinstructeurs te verbeteren, zowel via maatregelen bij het IBKI als bij het CBR, worden door het ministerie momenteel nader bekeken, aldus de minister.

Frank Hoornenborg, voorzitter BOVAG Rijscholen: "We zijn verheugd dat er in Den Haag nu een gewillig oor lijkt te zijn voor de problemen én de aangedragen oplossingen vanuit de branche. Dat is de eerste winst. We gaan er vanuit dat de minister nu doorpakt en de juiste maatregelen treft zodat de branche weer gezond wordt en leerlingen beter beschermd zijn."

De brief van minister Schultz is hier in te zien.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring