Help mee met inventarisatie seizoensfuncties

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Heeft u medewerkers die u vanwege seizoensinvloeden eigenlijk maar maximaal 9 maanden per jaar in dienst kunt hebben? BOVAG is op zoek naar voorbeelden van functies waarmee u seizoensarbeid invult of dat in het verleden deed. U helpt ons enorm als u antwoord geeft op onze vragen. Met uw informatie kan BOVAG uw belangen vertegenwoordigen.

In het akkoord voor de cao motorvoertuigenbedrijf en tweewielerbedrijf hebben bonden en BOVAG afgesproken een studie te doen naar mogelijke seizoensgebonden functies (seizoensarbeid) in de branche. Reden daarvoor is dat de Wet Werk en Zekerheid de mogelijkheid biedt om in de cao de tussenpoos tussen arbeidscontracten waardoor een nieuwe keten ontstaat, terug te brengen van 6 maanden naar 3 maanden. Dit geldt dan alleen voor functies waarin de werkzaamheden als gevolg van klimatologische of natuurlijke omstandigheden seizoensgebonden zijn. Deze functies hebben een duur van maximaal negen maanden per jaar.
 
Inventarisatie
Voordat BOVAG samen met de bonden een onderzoek start, wil BOVAG graag een goed beeld hebben van deze seizoensgebonden functies in de branche. U kunt ons helpen door onderstaande vragen te beantwoorden. Invullen duurt hooguit vijf minuten.  

Required form 'WGZInventarisatieSeizoensarbeid2016' does not exist.


 
Vragen
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met BOVAG Ledenadvies: 030-6595 300 of via het ledenportaal.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring