Aftersales kennis gevraagd

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

BOVAG nodigt aftersalesspecialisten bij dealerverenigingen uit om hun kennis in te zetten voor belangenbehartiging van autodealers over zaken als de BPM bij im- en export, BARS, het bijtellingsconvenant, APK, tellerstandenregistratie en bijvoorbeeld RDW-erkenningen.

BOVAG heeft in de persoon van Jose Burgemeester regelmatig inhoudelijk overleg met zowel de RDW als de Belastingdienst, waarvoor input vanuit de praktijk van autodealers belangrijk is. BOVAG wil graag een vaste klankbordgroep inrichten van specialisten op het gebied van aftersales, bijvoorbeeld met voorzitters of leden van aftersalescommissies bij dealerverenigingen. Deze klankbordgroep kan Jose Burgemeester dan desgevraagd met kennis bijstaan. Daarnaast wil BOVAG er ook standpunten en visies toetsen ten aanzien van de lobbydossiers bij de RDW en de Belastingdienst.

Klankborden via e-mail en telefoon

Het contact met de klankbordgroep zal vooral via e-mail en telefoon gaan, en incidenteel tijdens een bijeenkomst. Daarnaast zijn er soms afvaardigingen nodig om bijeenkomsten van (werkgroepen) van de RDW en de Belastingdienst bij te wonen. Onderwerpen waarover BOVAG met de RDW in gesprek is, zijn onder andere de modernisering van (toezicht op) erkenningen, APK toezicht, Risico gestuurd identificeren, (toezicht) tellerstandenregistratie, gegevensverstrekking en open data. Bij de Belastingdienst gaat het onder meer over BPM bij im- en export, BARS & Payrolling en het Bijtellingsconvenant.

Waarom meedoen?

Voor BOVAG vormt u een belangrijke toegangspoort tot de aftersaleskennis in het dealernetwerk dat u vertegenwoordigt. Andersom geeft deelname aan de klankbordgroep uw dealervereniging de mogelijkheid om relevante ontwikkelingen bij de RDW en de Belastingdienst sneller naar uw leden te brengen. BOVAG stelt een afvaardiging van uw vereniging daarom zeer op prijs.

Doet u of uw collega mee aan de Aftersales Klankborgroep voor Autodealers? Stuur dan een mail naar autodealers@bovag.nl. Zodra er voldoende reacties zijn, zal Jose Burgemeester een kick off-bijeenkomst organiseren waarin zij meer in detail vertelt over haar contact met de RDW en de Belastingdienst en de onderwerpen.


 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring