Van Mossel en Amega eerste holdings met Erkend Duurzaam Plus inclusief EED

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Van Mossel Automotive Groep en Amega Groep zijn als eerste gecertificeerd voor Erkend Duurzaam Plus inclusief EED module. Beide bedrijven krijgen het Erkend Duurzaam Plus certificaat, waarmee ze voldoen aan Europese wetgeving rond het besparen van energie.

Eric Berkhof, directeur Van Mossel Automotive Groep, en Leen de Koning, directeur Amega Groep, ontvingen het certificaat uit handen van de voorzitter van Stichting Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) Olaf de Bruijn. Dit vond gisteren plaats tijdens de relatiedag van ARN en IvDM in de Metaalkathedraal in Utrecht.

De beide toonaangevende bedrijven hebben de Erkend Duurzaam Plus-audit succesvol doorlopen. Met het behalen van het Erkend Duurzaam Plus-certificaat hebben ze aantoonbaar MVO-beleid. Dat is een randvoorwaarde in tenders, aanbestedingen en de zakelijke markt. Daarnaast leveren de aanbevelingen uit de audits aantoonbare CO2-reductie en genereren ze kostenreductie op afval en energie. De Koning (Amega Groep): "In 2013 zijn we heel bewust gestart met ons MVO programma en dit keurmerk helpt ons in de verdere stappen binnen ons MVO-beleid."

Beide bedrijven zijn zeer succesvol en staan in de dealertop 10. De Van Mossel Automotive Groep verkoopt o.a. de merken van de Volkswagen-Groep, Opel, KIA, Ford, Peugeot, Citroen, DS en Jaguar/Landrover. Daarnaast heeft de holding een fors aantal schadeherstel vestigingen die bij Schadenet zijn aangesloten en International Car Lease als eigen leasemaatschappij. De Amega Groep verkoopt ook de merken van de Volkswagen-Groep en daarnaast Hyundai, Volvo en Opel. Ook Amega Groep beschikt over een aantal Schadenet schadeherstel vestigingen, universele garagebedrijven en een eigen leasemaatschappij. Berkhof (Van Mossel Automotive Groep): "Met dit keurmerk word je bewust van wat goed gaat en wat nog beter kan op het gebied van duurzaamheid en MVO en kunnen we concrete stappen zetten."

Erkend Duurzaam is het MVO-programma voor de mobiliteitsbranche. Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit voert het programma Erkend Duurzaam uit. Het IvDM is het afgelopen jaar heel actief geweest om de Europese Energie-Efficiency Richtlijn (EED) binnen het Erkend Duurzaam programma geïntegreerd te krijgen. De richtlijn omvat de Europese doelstelling van 20% minder Europees energieverbruik in 2020. Het bevat verplichtingen voor zowel lidstaten als bedrijven. Met het Erkend Duurzaam Plus certificaat voldoen de deelnemende bedrijven aan de wettelijke eisen op het gebied van energie besparen. IvDM kan hiermee effectief en eenvoudig dealers adviseren over energiebesparing en afvalmanagement. Inmiddels zijn er al meer dan 1.750 Erkend Duurzaam gecertificeerde bedrijven.

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring