Nieuwe bestuurders gezocht

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Het bestuur van BOVAG Autodealers zoekt versterking. Er is behoefte aan nieuwe vertegenwoordigers die frisse inzichten en kennis kunnen brengen vanuit de hoek van de holdings, de multi- en singlepointdealers en vanuit de dealerverenigingen.

De oproep van het bestuur komt onder andere omdat Wijnand Tigchelaar, eigenaar van de Tigchelaar Groep, aftreedt vanwege de verkoop van zijn bedrijf. Anderzijds vindt het bestuur het ook belangrijk om het aantal zetels uit te breiden. Geert Brummelhuis, branchemanager BOVAG Autodealers: “We maken steeds meer onderscheid in benadering van de verschillende groepen in onze achterban; de holdings, multi- en singlepoints. In deze doelgroepen zoeken we dan ook versterking om de dienstverlening optimaal op hen af te stemmen. Een stevige vertegenwoordiging van de verschillende groepen in het bestuur is dan noodzakelijk.”

Afvaardiging van dealerverenigingen

Dealerverenigingen vormen een aparte doelgroep van BOVAG. Zij zijn als merkcollectief een schakel in het contact met leden. Brummelhuis wil de afvaardiging vanuit dealerverenigingen in het bestuur daarom ook vergroten. Dat kan een voorzitter zijn, maar een actief bij de vereniging betrokken dealer is ook van harte welkom. “Bij de merken speelt er veel dat op het niveau van de dealerverenigingen geregeld wordt. Denk aan de netwerkherstructurering en de dealercontracten, maar ook dataconvenanten en permissieverklaringen. Het is goed als BOVAG daar meer bij betrokken wordt. Dan kunnen we tijdig bijschakelen en dienstverlening ontwikkelen die past bij deze ingewikkelde materie. Maar ook andersom, het bestuur van BOVAG Autodealers kan ook vroegtijdig signalen oppakken en vertalen naar het collectief.”

Ambassadeursrol

Het bestuur van BOVAG Autodealers komt minimaal zes keer per jaar bijeen. “Van bestuursleden verwachten we dat ze een actieve inbreng hebben, zo nodig deskundige willen worden op bepaalde dossiers en een ambassadeursrol vervullen in hun netwerken voor BOVAG. Te vaak merken we helaas dat leden onvoldoende bekend zijn met onze diensten en producten en de waarde hiervan voor hun bedrijfsvoering. Een brede blik op de branche, en tegelijkertijd oog voor het individuele belang van leden binnen het collectief is natuurlijk ook handig.”
Brummelhuis benadrukt: “Als bestuurslid krijg je de unieke mogelijkheid om de branche vanuit een ander en breder perspectief te bekijken. Dat kan heel inspirerend werken voor je eigen bedrijf. Bovendien vergroot je je netwerk en je deskundigheid in de mobiliteitsbranche.”

Geïnteresseerden in een bestuursfunctie kunnen een mail sturen aan geertbrummelhuis@bovag.nl.
 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring