Korte enquête rekeningrijden: vul ‘m in!

Laatste update 19 juli 2017 Leestijd: 0 min

Er is de afgelopen weken in de media veel aandacht geweest voor ‘rekeningrijden’. Ook de naam van BOVAG wordt vaak genoemd. En soms wordt ons ten onrechte al een heel concreet standpunt over betalen naar gebruik in de mond gelegd. Dat is voorbarig. Want BOVAG raadpleegt liever eerst zijn leden over zo’n belangrijk onderwerp.

Afgelopen woensdag hebben leden via de e-mail een uitnodiging gekregen om de korte enquête in te vullen. De uitslag van dit onderzoek is belangrijk voor BOVAG om positie te kiezen in het debat over betalen naar gebruik. Dat doet BOVAG natuurlijk samen met het verenigingsbestuur en de ledenraad. Die positie zult u terugzien in hoe BOVAG zich opstelt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, de kabinetsformatie en de regeerperiode erna. De reactietermijn loopt tot en met 25 november.

Wat verstaan wij onder ‘betalen naar gebruik’?

‘Betalen naar gebruik’ gaat over een afdracht aan de overheid die per kilometer wordt berekend in plaats van een vast bedrag voor het bezitten (zoals de huidige motorrijtuigenbelasting) van een voertuig of de aanschaf ervan (zoals de BPM).

 

Deze artikelen zijn ook interessant

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacy- en cookieverklaring